[Bilder från Romelanda]

Här kommer lite bilder från när vi var i Romelanda för att besöka vår kennel, Hedeforsens Kennel! :) 

Först några bilder på Diva och Alfa, två av Elisabeth och Reinos fyra hemmahundar. Kvinnan i rött är just Elisabeth som man kanske kan lista ut av det kärleksfulla gosandet och pussarna.. :) 



                                                                (Diva till vänster och lilla Alfa till höger)



   





Pernilla har lagt upp bilder på hennes blogg från när vi tränade vovvarna med Elisabeth utomhus.
Vill du kika på dom så gå in på http://hedeforsensmrssippi.blogspot.com/ !!! :)



Om du läser detta Elisabeth:
Du må tycka att Minna är en köttbulle, men du måste erkänna att Diva är lite
köttbulle-lik hon också på den sista bilden! :) Men otroligt söt dock..! 




Minna är kändis! :)

Nu har Viveka på ViBri lagt ut en bild på Minna i sitt nya, fina och bekväma halsband på hemsidan, www.vibri.com. Den ligger under "Galleri" och är dessutom högst upp så jag kände lite att Minna har blivit kändis haha! :) Vi tackar så mycket för detta! Och för halsbandet såklart..! :)

Sedan kommer det nog en hälsning med bild under  "Nöjda kunder" också för det är precis vad vi är..! Ni vet när man förväntar sig något, eller i alla fall hoppas på hur något ska bli.. Detta var både över förväntan och preciiiis vad jag hoppades på! :)

Minna är skitsöt i sitt nya fluffiga halsband och den honungsfärgade pälsen passade faktiskt hennes täckning och framhävde det ljusa i den, precis som jag trodde..


Här kommer lite bilder på min kändis nu! <3
Vad tycker ni själva? Visst är det fint?! :D






Tellus & Minna

Här kommer lite bilder från när jag och Christina träffades i kyrkoruinen med våra vovvar. Där är stort och öppet men inhägnat med en mur runtom, perfekt ställe för träning då det finns bänkar och murar att hoppa upp på och plats att köra inkallning, apportering och i princip det mesta. Tydligen har vi båda använt stället för att träna våra hundar där.. :)

Aldrig har jag mött en hund som bara verkar vilja busa och umgås med en annan hund så mycket som han.. Redan från första gången de träffades bara tittade de på varann och så var de som bästa kompisar haha! :) Jag låter ju inte Minna hälsa på någon av de hundar som vi möter varje dag då vi istället tränar på att kunna gå förbi hundar och ändå vara lugn. Plus att jag slutat lita på hundägare som säger att hunden är snäll och tröttnat på folk som verkar vilja låta deras hund hälsa på ALLA hundar de möter.. Matte har lärt sig säga nej, och tur som fan är väl det!  

Så jag har istället låtit henne ha bestämda lekkompisar redan från när hon var liten. Tess och Tösa är två tollare som är mamma och dotter och som Minna känt sedan hon var 10 veckor och sniffade på dom första gången genom deras staket när vi gick förbi. Men nu så har vi en nykomling i hennes lek-klubb och det är Tellus, en 2årig keeshond som är jättesnäll och som busar otroligt fint med Minna.. De är verkligen samspelta från första sekunden ändå tills vi ska gå därifrån.























[Foton på min finaste]


 ..EN HELDAG HOS CAISA MED MIDDAG OCH FILM..
o c h   a l l t   d ä r   e m e l l a n   :)




Du kommer ta toffsen ifrån mig. Eller hur?


JAG FLYGER MAMMA!!! Jag flyyyger! :D


Jag var bara tvungen.. Jag bäddar iordning den sen!
Det såg så gott ut!!! Jag är söt? :)


Titta vad mina tänder har växt! Uuuhhh...
Ser du vad farlig jag ser ut? ;)


Ärligt talat morsan! HÅLL INTE PÅ!!! 
Kameran är ju framme, det är pinsamt..!

 
Tänkte hjälpa till med maten men så blev de upprörda och jag fattade ingenting!
Ville inte ens äta maten. Jag tänkte bara vakta den. :) Men gosa är aldrig fel det heller!


Fan vad jobbig du är morsan.. Suck.


Matte somnade som vanligt till filmen, men inte jag! :)
Hon tycker nog jag är alldeles för gosig för att vara vaken.. <3



[Foton på min finaste]


Mitt lilla hjärta! <3



Här posar man för kameran minsann!
Lilla tungan är framme också haha :D



Ååh vad duktig du är! Får jag tillbaka bollen också?! :)



Så här gott kan man sova efter en morgonpromenad!



Här sitter alla hennes 225 miljoner luktceller eller vad det är..
Världens finaste nos!!! Min finaste!!!





21 Okt -09 ...Romelanda!

Idag var jag och Minna, Pernilla och Sippi, och även hennes kompis Sandra följde med på besök i Romelanda för lite träning och check up med hur vi sköter oss med vovvarna egentligen. Vi båda fick väl vår del av läxor om vi säger så, men det gottgjorde Elisabeth efteråt med kaffe och kakor :) hihi! När vi väl kom till hundpratet så kom det nya tankar i huvudet av alla förklaringar man fick av vår kära kennelägare.. Det är så skönt att ha dig Elisabeth, du förstår inte. Du är bättre än alla böcker och tv-program i världen! :) Du bjuder t.o.m på gott kaffe!! :D

Alla som tror man är perfekt i utförandet av sin hundträning och har en perfekt hund som beter sig som en perfekt hund ska göra, och att allt mellan er två är helt enkelt, ja perfekt..! Alla dom borde träna några timmar med Elisabeth och jag tror säkert att de skulle få en hemläxa de med haha! :D Man kan alltid bli bättre! Man kan alltid lära sig göra mindre fel! Man kan alltid få en bättre kontakt med sin hund! Inte sant?! :)

Söta Sippi kommer få ligga i hårdträning nu dessutom för jag ska allt hålla koll på dom när vi ska träna i kyrkoruinen..! För henne gäller det att träna bort fusket vid apportering.. Sippi lämnar nämligen leksaken någon meter eller två ifrån en. Samtidigt är det något för mig och Minna att träna på, det har Elisabeth sagt sen första dagen jag hämtade henne haha! Det ska bli kul faktiskt, vi ska träna med dom var och en och se till att Elisabeth tycker vi gjort vår hemläxa! :) Plus att det alltid är roligare när man är två! ;)

(Bilder kommer snart! Måste bara sno dom från Pernilla först haha!)






www.ViBri.com

Jag har precis beställt ett jättefint mjukt och brett halsband från ViBri's hemsida som jag hoppas ska göra att Minna tycker det är riktigt gosigt att ha på sig sitt halsband när vi ska ut och tralla runt. Hon som har hemsidan heter Viveka och startade företaget 1997 till minne av den Grand Danois som hon växte upp med som tyvärr fick en nackskada av alla koppelryck och stryphalsband från den tidens träningsmetoder.

Hon och hennes företag borde verkligen synas mer hos oss här i nedre Sverige, företaget ligger i Umeå där hon bor, för jag tycker mer vovvar förtjänar ett bekvämt halsband som inte bara är positivt för hunden utan som dessutom är kul för oss ägare eftersom det går att få helt skräddarsytt efter egna önskemål angående färger, tyger, text och nummer, typsnitt, broderier, storlek, typ av halsband, osv..

Här är en bild från ViBri's hemsidans med en massa exempel på halsband!


 www.ViBri.com



Visst är dom fina?!
Jag har inte bestämt mig än hur hennes vardagliga fleece-halsband ska se ut som jag tänkte ha året runt så jag beställde ett vinter-halsband så länge. Det är toppen för alla priser är redan inkl. frakt och moms så jag behöver inte oroa mig för at förlora pengar på frakten! Halsbandet jag valt är samma som det på bilden allra längst ner, nummer två från botten till vänster.. Det är det med svart band och honungsfärgad päls med guldig text! Fast mitt har ett annat typsnitt på texten och 2st rosa hjärtan istället. Det finns även allra längst upp på toppen av bilden. Jag hoppas den ljusa honungsfärgen framhäver det ljusa som hon har i hennes täckning, rosa hjärtan såklart eftersom hon är en flicka, och lite fluffig päls för att det ska vara extra mjukt skönt och självklart extra speciellt för vintern! 

Det ska komma inom 3 veckor om allt går som förväntat... Jag kan knappt vänta! :) Det får bli en tidig julklapp till min lilla älskling, tycker halsbandet hon har nu är så himla smalt när hon börjar dra. Och när vi var på Hälsa&Helhet i Kungsbacka så sa han ju att hon hade väldigt stel nacke redan då och att det är vanligt.. (Hon var ca 5 månader när vi besökte dom)

Så från och med nu är det ett gosigt halsband som gäller och lite lätt regelbunden massage från mig och så ska hon få komma tillbaka till Hälsa&Helhet inom de närmsta månaderna.. På Elisabeths rekommendationer! :)






[Foton på min finaste]



Vi åt räkor till middag och Minna lade sig fint bredvid utan att tigga så jag
bjöd upp henne till bordet och hon fick smaka några räkor och lite ost :) 
Det är ömsesidig kärlek det.. <3




Här ligger hon på sin gosiga säng i inomhusburen och tuggar på sitt äckliga, men
tydligen väldigt smaskiga ben.. Snäll som hon är stannar hon kvar också! :P
Det är vad som kallas "give & take" haha.




Här delar mamma så hjärtligt sin glass med den lilla luffsen, alla vi
andra i familjen förstod ganska snabbt varför all glass tog slut så fort!
Mammas kärlek till Minna är ovillkorlig kärlek!




Här hjälper Minna till att tvätta bilen med pappa! :) Det är antingen tur eller
bra träningen som gjorde att hon inte hoppade upp och repade lacken haha.
Pappa och lilla Minna är som peppar och salt.. <3




Aaw, jag älskar denna bilden! Inte bara för att hon är så otroligt vacker och
fin, utan för att hon suckar så sött när kameran kommer fram igen haha! :P
Hennes skönhet saknar ord.. 




Min lilla luffs, min busunge, min glädje, min finaste.. Min andra halva.. 
Jag älskar dig.




15 Okt -09

Lights in Alingsås med Pernilla och Minna! 

Där var vi ikväll och det var faktiskt riktigt roligt och trevligt, men det var nog mestadels Pernilla som stod för det i och för sig. :P Men Minna var rolig när hon skulle dricka vatten ur brunnen som de dekorerat med massa ljus och även bäcken som rann nerför grästrappan. Det var riktigt vackert faktiskt men min sötnos var törstig och jag tänkte att det kunde väl inte såra någon liksom, och inte direkt som om något kan gå sönder. Men för en sekund trodde jag hon skulle trilla i brunnen och hojtade till, och då skrattade de bakom oss och det var massa människor runt oss som stod och såg det hela haha. Det kunde blivit pinsamt! :) Haha! Och hon som dessutom redan hade badat tidigare idag på promenaden med Pernilla och blivit smutsig och luktade konstigt när vi kom hem så hon fick sig en tvättning, så utöver det hela var hon nyduschad och fin!

Besöket blev inte bara trevligt och roligt, utan även en ordentlig träningsstund för Minna. Herregud vad många vovvar vi mötte, och i mörket dessutom! Hon som är så skräckslagen i mörker att det är helt sjukt.  Snacka om träning.. Men jag är OTROLIGT STOLT över henne, hon var verkligen jätteduktig med allt! Förutom när vi gick förbi hästbajset för då drog hon och ville lukta som bara den haha! Men vad gjorde det?! Nya lukter, nya erfarenheter.. :) Men jag har kommit på trixet för att få henne att inte ta första skallet vid hundmöten (eller fortsätta över huvudettaget egentligen eftersom hon inte skäller vidare på varken den eller nästa hunden), och så fort den sekunden är över jobbar jag på att hon ska ha fokus på mig när vi går förbi hunden eller hundarna. Men nu får jag ett försprång i alla fall, och hon verkar lugnare av någon anledning oavsett om hunden bara passerar, går bakom oss eller om vi står stilla och den går förbi. Hon får inte alls sådan panik av osäkerhet på samma sätt som tidigare. Att hon då är lugnare försöker jag utnyttja på bästa sätt till att kräva uppmärksamhet av henne, lugna henne och ge trygghet ifall hon är osäker, och visa att inget händer även om andra hundar gör saker i närheten och att det är tryggare och roligare att leka eller äta godisar hos matte.. Sen självklart får hon titta, men på detta sättet är hon i alla fall inte alls lika stel i kroppen under tiden, hon känns mer avslappnad även när jag tar på henne eller masserar henne lätt. Jag tror det är min chans att ge henne trygghet när det är andra hundar i närheten och försöka jobba på hennes uppmärksamhet gentemot mig..!

Glömde säga att vi tidigare idag sprang på min kusin Anna med hennes två hundar och som följde med oss på promenaden.. Inga problem what so ever förutom att hon drog något förbaskat i kopplet så fort vi kom bakom dom. Men jag var bara glad för hennes skull för hon såg så mycket mer avslappnad ut än vad hon brukar, hon var inte alls lika stressad och kroppsspråket var mycket bättre liksom. Vi höll oss framför istället och koncentrerade oss på varann som träning :) 

Jag tycker verkligen om att träna med min älskling, man blir så glad när man ser förbättringar och kan analysera över allt som man gjort osv. Det är som Pernilla och jag säger.. Hur kul vore det att ha en vandrande köttbulle som är tyst, problemfri och "perfekt" från första början, vad är det för roligt eller utmanande med det?! Att ha en sprallig och livlig schäfer med livslust som få är en påminnare om att inte ta något för givet. Med henne känner man av att man lever! För att inte tala om alla hennes goda pussar! Då glömmer man snabbt av alla jobbiga och förbjudna saker hon gör haha! :D





14 Okt -09

Ååh va skönt det är att gå på morgonpromenaden nu för tiden! Kalla vindar som man kan lukta på och marken knastrar roligt av små konstiga saker, det kallas tydligen för "frost" förklarade matte. Och idag mötte vi en ägare som inte bara hade en chihuahua, utan TRE stycken! Och alla tre hinner skälla på mig innan jag ens hinner reagera, men då säger matte att vi bara ska fortsätta gå. Så typiskt när jag verkligen ska visa vad mycket högre och värre jag kan skälla.. Inga små pluttar ska komma och säga till mig vad jag ska göra...! Suck suck.

Men sen 20 sek efteråt kom det någon brun sak bakom mig som matte inte såg förrän hon undrade varför jag inte ville tralla vidare på promenaden. Det var inte likt mig tänkte hon såklart, men hunden följde ju efter oss! Återigen sa matte att ingenting händer, ingen fara osv och ville fortsätta gå, men jag litade inte på henne.. Dom följde ju fortfarande efter, de tog samma väg! Sammanträffande, skulle inte tro det!? Men sen började matte och dom prata så då ville hon att jag skulle sitta lugnt och fint utan att kolla in vilken brun typ som stod framför oss, icke sa nicke.. Jag började skälla och blev osäker men efter liten stund hände fortfarande inget, den bruna typen bara tittade på mig, så då lade jag mig ner på frosten och då fick jag en gotta av matte! Vilken bonus, hallå eller! Kanske borde testa det oftare?

Sen efter några minuter fick jag äntligen kolla in typen mittemot, det var en 3 årig tik och hon var faktiskt helt ok. Först var hon ganska avvaktande och tråkig så jag slickade henne mest i mungiporna och sånt och sen började jag skutta runt och då släppte matte lös mig, jippi! Sen fick vi busa massa i några minuter, oj oj oj vad roligt vi båda hade! Vilket trevligt slut på den goda kalla morgonpromenaden! :) Och matte blev också glad för hon tyckte tydligen det var trevligt att prata med mannen som hade den bruna typen, han var förstående och uppmuntrande och tyckte vi jobbade på bra. Och jag fick beröm för att jag hälsade och lekte så fint, dvs när jag slutat skälla.. :P

Matte tog lite foton på mig idag på den andra promenaden vi tog senare. Tänkte skryta lite här och visa vilken fin vovve jag är och hur bra jag är på att "strike a pose" ;)

                 
   Vad sa du, sa du?!         Pose? Med granen bredvid?      Jajaa.. Fota snabbt då!        Kan vi busa nu?!    

    
     Åå, inte nu igen..!         Är man duktig får man lukta! :)



 



Premiär för Minnas dagbok!

Från och med idag kommer jag, hennes matte Caroline, att skriva lite om vad Minna gör på dagarna, om vi hittat på något extra roligt, och självklart om alla bus och hyss hon har för sig samt allmänt om hur hon utvecklas med tiden.. 

Just nu ligger lilla Minna bredvid mig i soffan och vilar tillsammans med min syster Caisa som totalt lagt sig över henne och knuffar på mig, allt för att få komma extra nära och få pussa på hennes goda nos och kinder!  :)

Det är våran luffs det, en liten kelgris.. ;)


RSS 2.0